Logistic equipment
handled with care
UPS kiest opnieuw Rotom voor logistieke middelen
Geplaatst: Oct, 22, 2013
UPS kiest opnieuw Rotom voor logistieke middelen

UPS SCS heeft opnieuw Rotom geselecteerd als toeleverancier voor zijn transport- en opslagmiddelen. Na een tender met verschillende leveranciers kwam Rotom als beste uit de vergelijking naar voren op basis van service en prijs. De komende vijf jaar zal Rotom alle UPS distributiecentra voorzien van pallets en ladingdragers.

Rotom doet al vanaf 2006 zaken met UPS SCS (Supply Chain Solutions). Het contract is eerder verlengd, maar niet eerder voor een termijn van vijf jaar. “Het is verheugend dat ons opnieuw het vertrouwen is gegund door UPS”, zegt Bart Welten, Commercieel Manager van Rotom Nederland. “Het bevestigt de goede relatie die we onderhouden en ook de waardering van onze dienstverlening komt erin tot uiting. Viermaal per jaar zitten we samen om de tafel voor business reviews. Nu contractueel de zaken voor langere tijd beklonken zijn, kunnen beide partijen zich volledig concentreren op de operationele kant van de zaak. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Grote variatie UPS Supply chain solutions is in Nederland vanuit acht vestigingen actief voor een grote verscheidenheid aan klanten. Dit verklaart de behoefte aan een flexibele toeleverancier als Rotom, die op uiteenlopende logistieke vragen kan inspelen. “Het pakket dat wij toeleveren beslaat circa zeventig verschillende ladingdragers, uitgevoerd in hout, houtvezel en kunststof”, aldus Welten. Rotom is ook gevraagd de retour-emballagestroom vanaf de distributiecentra van UPS in goede banen te leiden. Dit gebeurt op een milieu verantwoordelijke wijze met  wisseltrailers zodat snel en efficiënt gewerkt wordt.  “Van een standaard pallet tot logistieke services op locatie, wij kunnen aan elke vraag tegemoetkomen”, besluit Welten.