Logistic equipment
handled with care
Rotom ontwikkelt kunststof opzetrand
Geplaatst: Mar, 3, 2009
Rotom ontwikkelt kunststof opzetrand

Dit concept is reeds succesvol beproefd in de houten opzetranden. Met de diverse toepassingsmogelijkheden sluit deze noviteit hier perfect op aan.

Tot nu toe was het voor bijvoorbeeld de voedingsverwerkende industrie nagenoeg niet mogelijk om gebruik te maken van de opzetrand, met alle voordelen van dien, in verband met de HACCP eisen waar de houten uitvoering niet aan voldoet. Door uitgebreid onderzoek is een opzetrand ontwikkeld met goede eigenschappen. Hij voldoet aan de HACCP eisen en is in vele maten en uitvoeringen te verkrijgen. De rand is zeer sterk door de stijfheid van de wanden en is goed reinigbaar. Bij transport van bijvoorbeeld zakgoed zal de rand minimaal buigen en zodoende samen met de pallet een maatvaste verpakkingsunit blijven.

Dit complete stapelsysteem kan gebruikt worden voor zowel extern transport als interne opslag. Het biedt grote voordelen en extra toepassingen vanwege de inklapbaarheid voor retourtransport, de modulair en flexibel te bepalen hoogte en is hygiënisch. De opzetrand wordt geproduceerd uit HDPE en is beschikbaar met 4 en 6 scharnieren. Middels een eenvoudig clicksysteem kan een separate naamsvermelding in diverse kleuren aangebracht worden op zowel de lange als korte zijde. Rotom biedt tevens extra toebehoren zoals een hoekopzetstuk, vakverdeling, deksel en de bijbehorende kunststof pallet.