Logistic equipment
handled with care
Persbericht Europ Stock Services
Geplaatst: Sep, 2, 2013
Persbericht  Europ Stock Services

Rotom France neemt Europ Stock Services over en wordt de grootste leverancier van pallets en logistieke middelen in Noord- Frankrijk

Rotom France, onderdeel van Rotom Europe heeft het bedrijf Europ Stock Services (ESS) overgenomen. ESS heeft 20 medewerkers, een professionele website onder de naam www.palettes.fr en is gevestigd in Douvrin. Door deze overname verkrijgt Rotom een leidende positie op het gebied van pallets en logistieke middelen in de regio Nord-Pas-de-Calais , maar kan ook haar positie versterken op nationaal niveau.

De overname zorgt voor uitbreiding van de know how op het gebied van logistieke middelen. Beide bedrijven hebben de visie dat de toekomst van hun bedrijf ligt in de diversiteit van een breed scala van producten voor transport en opslag. Aangezien de activiteiten van beide bedrijven vergelijkbaar en complementair zijn, was de overname een logische stap.

Rotom hecht bijzonder belang aan de duurzaamheid en stabiliteit van de werkgelegenheid derhalve blijft de werkgelegenheid gewaarborgd. Rotom integreert alle acitviteiten van Europ Stock Services en is van plan om de dienstverlening naar klanten te continueren en zelfs te versterken, maar ook om te groeien en een essentiële speler te zijn in de wereld van pallets en logistieke middelen.

In de laatste 10 jaar wordt de palletmarkt en de verpakkingsindustrie geconfronteerd met ingrijpende veranderingen. De overname van ESS geeft Rotom de mogelijkheid een significante omvang te bereiken in termen van omzet, personeelscompetenties en operationele slagkracht. De twee bedrijven realiseren € 14 miljoen omzet met 65 medewerkers. De doelstelling van Rotom France is om haar positie te versterken en op korte termijn een totale omzet te bereiken van € 20 miljoen.

Vooralsnog is deze externe groei een stap voor de groep in de uitbreiding in Europa. Het bedrijf probeert nu de afstanden tot haar klanten te verkorten en haar aanwezigheid op nationaal vlak te versterken.

Rotom Europ Stock Services