Logistic equipment
handled with care
Nieuw Europees distributiecentrum voor Rotomshop
Geplaatst: Feb, 7, 2014
Nieuw Europees distributiecentrum voor Rotomshop

Rotomshop "facilitates your logistics" is het nieuwe  online concept van Rotom Europe. De shop waar online transport en opslagmiddelen te koop zijn is inmiddels live in 8 landen.

De logistiek voor Europa wordt aangestuurd  vanuit Nederland. Hiervoor is  5.000 m2 opslag en distributie ruimte in gebruik genomen. Vanuit het Europees distributiecentrum worden klanten in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk rechtstreeks beleverd. Landen als Polen, Spanje en Portugal worden via een regionaal knooppunt wekelijks middels replenishment orders  beleverd.

De webshop organisatie en development wordt centraal aangestuurd vanuit de Poolse vestiging in Wroclaw. Wroclaw is een grote studentenstad met goede jong opgeleide mensen die passen in deze snelle cultuur.

Rotom Europe behoort  met  300 medewerkers en een jaaromzet van meer dan € 60 miljoen euro tot de leading companies in haar tak van sport. Volgens Arjan Kuiper CEO van Rotom Europe is dit een van de “blue oceans” waar Rotom de komende jaren hard wil groeien. Onze kracht is dat we veel producten zelf produceren of via reguliere kanalen al forse volume stromen hebben, hierdoor zijn we goedkoper  dan onze concurrenten, tevens bieden wij in alle landen hetzelfde concept. Onze ambitie is om binnen 5 jaar onze omzet en winst te verdubbelen, deels autonoom en deels door overnames.