Logistic equipment
handled with care

oktober 2014

Fytosanitaire behandeling

Door Piotr Szuszkiewicz 20 oktober 2014 7231 Views

ISPM 15 (ook wel fumigeren genoemd) omschrijft de behandeling van houten verpakkingen en hout. Het elimineert alle organismen die het ecosysteemkunnen aantasten in de landen waar deze verpakkingen naartoe worden getransporteerd. Volgens deze standaard moeten de meeste verpakkingen voor internationaal verkeer die gemaakt zijn van hout behandeld worden.

Bij een heat treatment van hout wordt het hout op een temperatuur van 56°C gebracht en wordt dit voor 30 minuten vastgehouden. Het bedrijf Rotom Nederland heeft een droogkamer waar deze behandeling kan plaatsvinden.

Transporteren van hout buiten uw land

ISPM 15 (IPPC) is niet nodig voor het transporteren van hout of houten verpakkingen binnen de Europese Unie. In het geval van Europese landen die geen lid zijn van de EU moet hout of houten verpakkingen wel behandeld zijn volgense de ISPM15 voorwaarden om ze te importeren naar de Europese Unie.

ISMP 15

De onderstaande landen gebruiken de ISPM15 (IPPC) voorwaarden:

Argentinie, Australie, Bolivia, Brazilie, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Filipijnen, Guatemala, India, Mexico, Nieuw - Zeeland, Nigeria, Panama, Peru, Zuid Afrika, Zuid - Korea, Zwitserland, Turkije, Verenigde Staten, Venezuela, Europese Unie.

Gefumigeerde pallets - Rotom Nederland

Rotom Nederland levert pallets die geschikt zijn voor export volgens de IPPC normen zowel voor wegwerp pallets als meermalig te gebruiken pallets. Wij zijn gecertificeerd voor ISPM15 (IPPC) onder het nummer NL029.

Nieuwe en gebruikte houten pallets in kleine hoeveelheden die behandeld zijn kunt u kopen op onze webshop www.Rotomshop.nl wij hebben alle standaardmaten - 80x60, 120x80, 120x100 and 114x114.

EPAL Europallet

Door Piotr Szuszkiewicz 20 oktober 2014 6112 Views

Dit is een 4-weg pallet, het design van de pallet bestaat uit klossen met planken daarop bevestigd. De beide zijdes zijn open zodat de pallet van alle kanten benaderd en opgepakt kan worden met een heftruck. EPAL europallets hebben specifieke, standard afmetingen waardoor hij uitermate geschikt is voor magazijnen en gangen met verschillende afmetingen. EPAL europallets worden ook gekarakteriseerd  door het feit dat ze opgepakt kunnen worden door elk type heftruck waar door ze erg veelzijdig zijn in de het gebruik.

Afmeting Europallets:

Alle europallets hebben een standaardafmeting - 1200x800x145 – de pallets hebben 3 sledes ofwel bruggen genoemd. Elke EPAL pallet is gemaakt van massieve houten elementen waardoor hij geschikt is om zware ladingen te dragen – het draagvermogen van deze pallet is max. 1500 KG. EPAL europallets mogen alleen gemaakt of gerepareerd worden door special bedrijven met een EPAL licentie. Rotom Nederland BV heeft een licentie om EPAL europallets te repareren.

Waar kunt u deze pallets kopen?

Nieuwe en gebruikte europallets in kleine hoeveelheden kunt u kopen op onze webshop www.Rotomshop.nl.

Als u geïnteresseerd bent in grote aantallen neem dan contact met ons op doormiddel van een offerteaanvraag op onze website of per e-mail via info@rotom.nl.