Logistic equipment
handled with care

juli 2014

Pallets EPAL - Eigenschappen juiste EUR pallets

Door Robbie 30 juli 2014 6494 Views

EPAL pallets - Kenmerken van EPAL euro pallets Sinds 1995 bestaat EPAL als organisatie die de normen voor de EPAL pallets waarborgt. EPAL heeft inmiddels meer dan 1.600 gelicenseerde leden. In 2012 werden wereldwijd meer dan 67 miljoen EPAL europallets geproduceerd onder het door EPAL gelicenseerde kwaliteitswaarborgsysteem . Er zijn momenteel meer dan 450 miljoen EPAL europallets in omloop .

Nieuwe EPAL-markering vanaf 1 augustus 2013 Vanaf 1 augustus 2013 dragen de door EPAL gecertificeerde europallets op elke hoek klos het -merkteken. De verschillende Spoorwegkentekens op de midden klos en het EUR-merkteken verdwijnen. Het zal echter nog steeds mogelijk zijn om de pallets uit te wisselen. De gebruikers van EPAL europallets blijven pro_ teren van alle voordelen die de op kwaliteit geteste, uitwisselbare EPAL europallets hebben:

Wereldwijd uitwisselbaar

Het internationale gebruik en de uitwisseling van pallets vereist dat de pallets een hoge, gestandaardiseerde kwaliteit hebben. EPAL garandeert dit door middel van de uniforme kwaliteitsnormen en de continue onafhankelijke kwaliteitscontroles op de meer dan 1600 gelicenseerde producerende bedrijven. De organisatie van de uitwisselingspool die door EPAL en de nationale vertegenwoordigingen van EPAL (Nederpal in Nederland) is opgezet, is uniek en zorgt ervoor dat de internationaal gestandaardiseerde kwaliteit en de uitwisselbaarheid op de lange termijn zijn gegarandeerd.

Kwaliteitscontroles door de onafhankelijke controle-organisatie Bureau Veritas:

EPAL heeft opdracht gegeven aan de internationale controle-organisatie Bureau Veritas om de gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets wereldwijd te garanderen. De uitvoering en beoordeling van onaangekondigde kwaliteitscontroles worden onafhankelijk van EPAL gedaan en vormen de basis voor de hoge, gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets. Ook in de toekomst is het technisch regelwerk van EPAL de basis voor de kwaliteitscontroles, waarbij eveneens de UIC codes en de internationale normen ( DIN EN 13698-1) in acht worden genomen.

http://www.nederpal.nl/images/download/epal_flyer.pdf

Hieronder is een foto van EPAL pallets :

 

paleta epal

Soorten pallet inhoud

Door Robbie 30 juli 2014 5955 Views

Veel mensen vragen zich af wat wordt bedoeld met statische belasting, dynamische belasting of zelfs racking load of te wel stelling geschiktheid.

Afhankelijk van de toepassing van de pallet is het belangrijk om meer aandacht te schenken aan de capaciteit en maximale belastbaarheid van de pallet te denken. Bij de planning van transport en opslag van stellingen en magazijnen moet van te voren rekening worden gehouden met deze factoren. Overschrijding van deze waarden kan resulteren in breuk van de pallet of overmatig buigen of zelf gaan schuiven in de stelling.  

Wat is het verschil tussen deze waarden:


Statisch draagvermogen - is de maximale belasting van een pallet als deze stil staat op de grond.  Een voorbeeld hiervan is een container pallet 1140x1140mm met een capaciteit van 4000kg statisch. Er zouden dus in totaal 4 pallets a 1000kg op elkaar kunnen worden gestapeld, zonder dat de onderste pallet kapot gaat.  

Dynamische belasting pallets - is de maximale belasting van een pallet tijdens het transport met een vorkheftruck of pompwagen. Bijvoorbeeld; een CP9 pallet heeft een dynamisch draagvermogen van 1500kg.  

Racking load - is de maximale belasting van een pallet in een stelling zonder legbord. Het houden aan de maximale belasting garandeert veiligheid en stabiliteit.

Hieronder vind je een illustratie om de verschillen aan te geven:

 

Soorten pallet inhoud

 

Welkom

Door Robbie 30 juli 2014 5554 Views

Welkom op de blog Rotom Nederland.

Deze blog hebben we gemaakt voor onze klanten en andere website bezoekers, dit is een ideale omgeving op informatie, tips en nieuws te delen.
Wij nodigen u graag uit om onze blogs te lezen en er op te reageren. Wij staan open voor op en aanmerkingen welke we via de blog effectief en snel kunnen beantwoorden.

Team Rotom Nederland