Logistic equipment
handled with care

Magazijnwagens – belangrijke functies en toepassingen in magazijnen

Door Rotom 8 april 2015 14222 Views

Tijdens de diverse werkzaamheden in magazijnen zijn de meest gebruikte transportwagens, Platformwagens, steekwagens, tafelwagens, pompwagens en dollies.

Steekwagens – geschikt om snel lichtere goederen te verplaatsen

Een zeer belangrijk en veelzijdig transportmiddel in magazijnen is de steekwagen.  Hun simpele design zorgt ervoor dat u makkelijk goederen er op kunt plaatsen en licht en efficiënt kunt verplaatsen naar de juiste bestemming.

Veilig transport met een platform wagen

Platform wagens worden over het algemeen gebruikt door expeditiebedrijven, productiehallen, of productie sectoren waar het belangrijk is om snel kleine producten te kunnen transporteren. Het speciale ontwerp van platformwagens, hun opvouwbare handgrepen en hoogwaardige materialen waaruit ze bestaan, geven een hoge garantie dat zelfs de zwaarste en asymmetrische producten snel en efficiënt worden verzonden. Inklapbare platform wagens worden op grote schaal gebruikt in commerciële voertuigen, doordat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en vervoerd met de zending naar de bestemming.

Transporteer meer met tafelwagens

Tafelwagens hebben 2-4 vaste werkbladen en worden gebruikt voor het vervoer van materialen die nodig zijn op de productielijn, of accessoires en roomservice in hotels bijvoorbeeld. Dit type wagen bevelen wij aan voor restaurants, hotels, naast de apparatuur voor bijvoorbeeld de schoonmaakploeg en het is een uitstekend hulpmiddel voor het snel verplaatsen van benodigde materialen. De tafelwagens zijn voorzien van meerdere werkbladen en ook zeer stille wielen. Dit maakt ze ideaal voor het verplaatsen op locaties waar stilte is vereist tijdens de werkzaamheden, zoals in ziekenhuizen, klinieken of gangen van het hotel. Professionele tafelwagens zijn ook uitgerust met versterkte glasvezel tops, lades, antislipmatten of wielen met remmen. De tafel variant van magazijntrucks zijn transportmiddelen die speciaal voor werkplaatsen zijn ontworpen, ze worden gekenmerkt door zijn sterkte en robuustheid. Ze dienen, als het complement van werkplaatsuitrusting of aula. De randen zijn zo ontwikkeld dat ze dienen te voorkomen dat producten vallen en kleine onderdelen van het blad glijden. Deze producten zijn te vinden op professionele apparatuur voor mechanische installaties.

Op een simpele manier pallets verplaatsen met een pompwagen
Een fundamenteel artikel in de logistiek, pompwagens, deze worden gebruikt voor het verplaatsen van lading op pallets. Pompwagens ofwel palletwagens zijn betrouwbaar en benodigde transportmiddelen in opslag en productie-installaties, ze zijn geschikt voor alle standaard maten van pallets. De specificaties variëren in de mogelijke belasting en extra apparatuur. De palletwagen kan een ingebouwde elektronische schaal of module hebben met een elektrische motor.

Makkelijk goederen transporteren in kleine ruimtes

Een belangrijke rol voor dit werk is weggelegd voor de dolly. Zeer geschikt voor het snel laden en verplaatsen van verhuisdozen of plastic bakken die gerangschikt zijn in stapels. Dollies helpen bij  arbeidstijdverkorting, en gemakkelijk vervoer in smalle straatjes magazijnen. Ze zijn uitgerust met zwenkwielen en daardoor extreem wendbaar.

We nodigen u graag uit om een bezoek te nemen op onze webshop om u zelf bekend te maken met ons assortiment magazijnwagens.

Pallet opzetranden – bescherming tijdens transport!

Door Pawel Werner 12 maart 2015 5252 Views

Pallet opzetranden – bescherming tijdens transport!Pallet opzetranden zijn een perfecte manier om uw goederen te beschermen tijdens het transport. Ze worden meestal gebruikt met houten pallets (voornamelijk EUR-EPAL standaarden) en plastic pallets. Door de specifieke constructie is het mogelijk de opzetranden te stapelen tot de door u gewenste hoogte.

De inklapbare constructie van de palletranden zorgt ervoor dat ze ruimtebesparend zijn voor het retourtransport als ze niet gebruikt worden. Dit reduceert uw kosten aanzienlijk. Palletranden zijn ideaal om meerdere keren in te zetten.

Product opslag

Het unieke design van de opzetranden heft ook als voordeel dat je op een klein oppervlak veel palletranden kunt opslaan. Hierdoor kunt u kosten besparen in opslag ten opzichte van normale palletboxen.

Standaardafmetingen

Standaardmaten van de palletranden die wij bieden zijn:
- 600x800,
- 800x1200,
- 1000x1200.

IPPC Certificaat (ISMP15)

De IPPC standaard bevestigt dat er geen levende organismen meer in het hout aanwezig zijn. Het gebruik van ISPM15 verzekert u ervan dat u met alle gemak uw houten verpakkingen buiten de Europese Unie kunt transporteren.
Rotom Nederland heeft een eigen certificaat en is bevoegd IPPC (ISPM15) behandelingen uit te voeren.

Pallet opzetranden - nieuw en gebruikt – beschikbaar bij Rotom

Rotom biedt pallet opzetranden in de volgende materialen:
- Hout,
- Plastic,
- Metaal.

Plastic opzetranden geven geen enkel probleem als u goederen wilt exporteren buiten de Europese Unie. (in dit geval is er ook geen verplichting voor een ISPM15 behandeling of certificaat ).
Metalen opzetranden zijn een goed alternatief voor opslagbakken. Ze zijn gegalvaniseerd of met poedercoat.

We bevelen ook aan om accessoires als afstandhouders, stapelhoekjes of vakverdelers te gebruiken om de opzetranden zo veelzijdig als mogelijk in te zetten

Posted in: Technisch Tags: opzetranden

Kunststof industrieboxen – transport en opslag

Door Pawe? Werner 4 februari 2015 4983 Views

Grote kunststof bakken, ook wel plastic industrieboxen zijn de perfecte oplossing voor het transporteren van groente, fruit of losse producten. Ze zijn ook ideaal voor de opslag van voedsel.

Kenmerken en voordelen – kunststof industrieboxen
Palletboxen zijn uniek in hun design, ze helpen bij het besparen van ruimte in uw magazijn (dit door de palletboxen te stapelen). Sommige modellen van deze industriebakken zijn volledig inklapbaar waardoor u kosten kunt besparen bij het retour transport of opslag van lege bakken. De palletboxen zorgen voor een uitstekende kwaliteit in het transporteren van de meest onhandelbare producten. Het eigen gewicht is relatief laag voor het formaat van deze boxen wat ze ook weer karakteriseert ten opzichte van traditionele transportoplossingen. De plastic industrieboxen zijn glad aan de binnen- en buitenkant en hierdoor zijn ze zeer makkelijk schoon te maken.

Ons assortiment
Het assortiment van Rotom bevat de volgende range industrieboxen 1200x800 mm, 1200x1000 mm (in diverse hoogtes) de bakken zijn gemaakt van HDPE kunststof.
Wij nodigen u graag uit om onze webshop te bezoeken zodat u bekend kunt raken met deze producten (klik hier).

Afvalcontainers – hulpmiddelen voor recyclen

Door Pawe? Werner 10 december 2014 5362 Views

Wat is recyclen?

Het doel van recyclen is om de consumptie van natuurlijke grondstoffen te beperken. Het is een van de methodes om het milieu te beschermen.

In ons assortiment vind u afvalbakken en vuilcontainers, die zorgen dat u efficiënt kunt recyclen:

Afvalbakken - 140 en 240 liter

Rotom biedt vuilcontainers met een capaciteit van 140 en 240 liter. De verschillende kleuren deksels bieden de mogelijkheid dat het afval goed gescheiden kan worden en dat helpt om efficient te recyclen. Alle containers worden gekarakteriseerd door de goede kwaliteit. Dit is dankzij het hoge kwaliteit kunststof dat gebruikte wordt, namelijk HDPE, ze zijn zeer duurzaam en makkelijk te reinigen. De strak sluitende deksel zorgt voor een veilige opslag van afval.

Vuilcontainers - 660, 770 en 1100 liter

Deze grote capaciteit vuilcontainers worden veelvuldig gebruikt binnen bedrijven en woningcorporaties. Vuilcontainers zorgen ook voor een reducering van de kosten die gepaard gaan bij regelmatige afvalverwerking. Onze afvalcontainers voldoen aan EN 840 en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.
Zowel de afvalbakken als de afvalcontainers zijn geschikt voor groothandel en retail.

Fytosanitaire behandeling

Door Piotr Szuszkiewicz 20 oktober 2014 7703 Views

ISPM 15 (ook wel fumigeren genoemd) omschrijft de behandeling van houten verpakkingen en hout. Het elimineert alle organismen die het ecosysteemkunnen aantasten in de landen waar deze verpakkingen naartoe worden getransporteerd. Volgens deze standaard moeten de meeste verpakkingen voor internationaal verkeer die gemaakt zijn van hout behandeld worden.

Bij een heat treatment van hout wordt het hout op een temperatuur van 56°C gebracht en wordt dit voor 30 minuten vastgehouden. Het bedrijf Rotom Nederland heeft een droogkamer waar deze behandeling kan plaatsvinden.

Transporteren van hout buiten uw land

ISPM 15 (IPPC) is niet nodig voor het transporteren van hout of houten verpakkingen binnen de Europese Unie. In het geval van Europese landen die geen lid zijn van de EU moet hout of houten verpakkingen wel behandeld zijn volgense de ISPM15 voorwaarden om ze te importeren naar de Europese Unie.

ISMP 15

De onderstaande landen gebruiken de ISPM15 (IPPC) voorwaarden:

Argentinie, Australie, Bolivia, Brazilie, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Filipijnen, Guatemala, India, Mexico, Nieuw - Zeeland, Nigeria, Panama, Peru, Zuid Afrika, Zuid - Korea, Zwitserland, Turkije, Verenigde Staten, Venezuela, Europese Unie.

Gefumigeerde pallets - Rotom Nederland

Rotom Nederland levert pallets die geschikt zijn voor export volgens de IPPC normen zowel voor wegwerp pallets als meermalig te gebruiken pallets. Wij zijn gecertificeerd voor ISPM15 (IPPC) onder het nummer NL029.

Nieuwe en gebruikte houten pallets in kleine hoeveelheden die behandeld zijn kunt u kopen op onze webshop www.Rotomshop.nl wij hebben alle standaardmaten - 80x60, 120x80, 120x100 and 114x114.

EPAL Europallet

Door Piotr Szuszkiewicz 20 oktober 2014 6470 Views

Dit is een 4-weg pallet, het design van de pallet bestaat uit klossen met planken daarop bevestigd. De beide zijdes zijn open zodat de pallet van alle kanten benaderd en opgepakt kan worden met een heftruck. EPAL europallets hebben specifieke, standard afmetingen waardoor hij uitermate geschikt is voor magazijnen en gangen met verschillende afmetingen. EPAL europallets worden ook gekarakteriseerd  door het feit dat ze opgepakt kunnen worden door elk type heftruck waar door ze erg veelzijdig zijn in de het gebruik.

Afmeting Europallets:

Alle europallets hebben een standaardafmeting - 1200x800x145 – de pallets hebben 3 sledes ofwel bruggen genoemd. Elke EPAL pallet is gemaakt van massieve houten elementen waardoor hij geschikt is om zware ladingen te dragen – het draagvermogen van deze pallet is max. 1500 KG. EPAL europallets mogen alleen gemaakt of gerepareerd worden door special bedrijven met een EPAL licentie. Rotom Nederland BV heeft een licentie om EPAL europallets te repareren.

Waar kunt u deze pallets kopen?

Nieuwe en gebruikte europallets in kleine hoeveelheden kunt u kopen op onze webshop www.Rotomshop.nl.

Als u geïnteresseerd bent in grote aantallen neem dan contact met ons op doormiddel van een offerteaanvraag op onze website of per e-mail via info@rotom.nl.

Pallets EPAL - Eigenschappen juiste EUR pallets

Door Robbie 30 juli 2014 6978 Views

EPAL pallets - Kenmerken van EPAL euro pallets Sinds 1995 bestaat EPAL als organisatie die de normen voor de EPAL pallets waarborgt. EPAL heeft inmiddels meer dan 1.600 gelicenseerde leden. In 2012 werden wereldwijd meer dan 67 miljoen EPAL europallets geproduceerd onder het door EPAL gelicenseerde kwaliteitswaarborgsysteem . Er zijn momenteel meer dan 450 miljoen EPAL europallets in omloop .

Nieuwe EPAL-markering vanaf 1 augustus 2013 Vanaf 1 augustus 2013 dragen de door EPAL gecertificeerde europallets op elke hoek klos het -merkteken. De verschillende Spoorwegkentekens op de midden klos en het EUR-merkteken verdwijnen. Het zal echter nog steeds mogelijk zijn om de pallets uit te wisselen. De gebruikers van EPAL europallets blijven pro_ teren van alle voordelen die de op kwaliteit geteste, uitwisselbare EPAL europallets hebben:

Wereldwijd uitwisselbaar

Het internationale gebruik en de uitwisseling van pallets vereist dat de pallets een hoge, gestandaardiseerde kwaliteit hebben. EPAL garandeert dit door middel van de uniforme kwaliteitsnormen en de continue onafhankelijke kwaliteitscontroles op de meer dan 1600 gelicenseerde producerende bedrijven. De organisatie van de uitwisselingspool die door EPAL en de nationale vertegenwoordigingen van EPAL (Nederpal in Nederland) is opgezet, is uniek en zorgt ervoor dat de internationaal gestandaardiseerde kwaliteit en de uitwisselbaarheid op de lange termijn zijn gegarandeerd.

Kwaliteitscontroles door de onafhankelijke controle-organisatie Bureau Veritas:

EPAL heeft opdracht gegeven aan de internationale controle-organisatie Bureau Veritas om de gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets wereldwijd te garanderen. De uitvoering en beoordeling van onaangekondigde kwaliteitscontroles worden onafhankelijk van EPAL gedaan en vormen de basis voor de hoge, gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets. Ook in de toekomst is het technisch regelwerk van EPAL de basis voor de kwaliteitscontroles, waarbij eveneens de UIC codes en de internationale normen ( DIN EN 13698-1) in acht worden genomen.

Hieronder is een foto van EPAL pallets :

 

paleta epal

Soorten pallet inhoud

Door Robbie 30 juli 2014 6448 Views

Veel mensen vragen zich af wat wordt bedoeld met statische belasting, dynamische belasting of zelfs racking load of te wel stelling geschiktheid.

Afhankelijk van de toepassing van de pallet is het belangrijk om meer aandacht te schenken aan de capaciteit en maximale belastbaarheid van de pallet te denken. Bij de planning van transport en opslag van stellingen en magazijnen moet van te voren rekening worden gehouden met deze factoren. Overschrijding van deze waarden kan resulteren in breuk van de pallet of overmatig buigen of zelf gaan schuiven in de stelling.  

Wat is het verschil tussen deze waarden:


Statisch draagvermogen - is de maximale belasting van een pallet als deze stil staat op de grond.  Een voorbeeld hiervan is een container pallet 1140x1140mm met een capaciteit van 4000kg statisch. Er zouden dus in totaal 4 pallets a 1000kg op elkaar kunnen worden gestapeld, zonder dat de onderste pallet kapot gaat.  

Dynamische belasting pallets - is de maximale belasting van een pallet tijdens het transport met een vorkheftruck of pompwagen. Bijvoorbeeld; een CP9 pallet heeft een dynamisch draagvermogen van 1500kg.  

Racking load - is de maximale belasting van een pallet in een stelling zonder legbord. Het houden aan de maximale belasting garandeert veiligheid en stabiliteit.

Hieronder vind je een illustratie om de verschillen aan te geven:

 

Soorten pallet inhoud

 

Welkom

Door Robbie 30 juli 2014 5906 Views

Welkom op de blog Rotom Nederland.

Deze blog hebben we gemaakt voor onze klanten en andere website bezoekers, dit is een ideale omgeving op informatie, tips en nieuws te delen.
Wij nodigen u graag uit om onze blogs te lezen en er op te reageren. Wij staan open voor op en aanmerkingen welke we via de blog effectief en snel kunnen beantwoorden.

Team Rotom Nederland